15 Ocak 2007 Pazartesi

James'le Yolculuk Bitmese...


Hava hafiften kararmaya başlamak üzere ve sisle karışmış grilik tüm çevreyi sarmış vaziyette. Ofisimin penceresinden gördüğüm grilik ve serpiştirmeye başlayan kar, beni James Blunt’a götürdü.Tıpkı You’re Beatiful isimli şarkısındaki gibi.
Aslında yaklaşık 3 saattir O’nu dinlemekteyim; ama kafamı kaldırıp pencereden dışarıya baktığımda o muhteşem şarkının muhteşem görüntüleri içindeymiş gibi hissettim kendimi.
Deniz kenarındaki bir uçurumun üzerinde, kar’ın altında şarkı söylemesi… Söylerken üzerindekileri çıkarıp askeri bir düzenle önüne dizişi ve kalabalıkta gördüğü o kıza ‘güzelsin, güzelsin….’ deyip durması…. Ve sonu inanılmaz… Şu anda bile O’nunla o tepeden o suya atlamak istedim. Acaba sıcacık ofisimde mi bunları söylemek bu kadar kolay bilmiyorum ama sanmıyorum. Sıcacık, kadife bir ses ve asilik bir arada… O kadar yakışmış ki!

Neden asilik ve kadınsı hassasiyetle söylenen duygusal parçalar?
Çünkü çok ilginç de bir geçmişe sahip James Blunt. Asker bir aileden gelmekte. Asker bir aileden gelmek ilginç bir geçmiş mi diye sorabilirsiniz ama evet öyle. Çünkü kendi tanımlamalarıyla sadece ‘happy birthday’ şarkısı varmış hayatlarında. Çünkü sert baba, müziğin gürültüden ibaret olduğunu düşünmekteymiş. Bu gidişe son vermeye çalışarak oğlunun eline 5 yaşında keman tutuşturan anne, 7 yaşında da piyanoyla tanıştırmış; Ama bu da yeterli olmamış anlaşılan ki, uzay mühendisliği ve sosyolojiyi birlikte okuma çabaları da sonuç vermeyince, İngiltere’nin en ünlü askeri akademilerinden birine gitmiş sonunda. Ve sonrasında Kosova günleri… İşte o günler müzikle daha iç içe olmaya başladığı zamanlar. Ve ‘Back the Bedlam’ isimli ilk albümünün 10 parçası da Kosova’da yazılmış 1999’da. Albümüm en bilinen parçaları arasında yer alan ‘No Bravery’, Amerikan şiddetine karşı yazılmış. İşte muhteşem görüntüleriyle burada…
İngiliz müzik endüstrisinin en saygın ödüllerinden biri olan Brit Ödülleri’nde 2006’nın En İyi İngiliz Erkek Solo sanatçısı seçilen James –kendisini yakın bulurum da :)- You’re Beatiful ile de En İyi Pop Performans ödülünü aldı.
Bilmeyenlere bildirmek, bilenlere de hatırlatmak istedim. Bu leziz albümü dinlemekten mahrum bırakmayın kendinizi. Şehir trafiği çilesinden uzaklaşmak için günde sabah ve akşam olmak üzere tavsiye olunur…
Hmmm bu arada itiraf etmeliyim ki, telefonumun melodisi de bu parçadır.Kulağa biraz arabesk geliyor olabilir ama inanın introyu dinleyince bana hak vereceksiniz. Bir de özel numara arıyorsa (çünkü açmam o görünmeyen aramaları) çalıp durur, tadından yenmez : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder